תערובת דגים ירוקה, חריפה ועוקצנית הביאה אותי להכין סיגרים בתנור בתוספת טחינה וואסאבי, שילוב שמקפיץ את החך, ומחבת קציצות ברוטב לימון כבוש ותפוז.

חגיגה אמיתית, שני מתכונים מפתיעים ועליזים לחג הפורים המתקרב.

צילום פרטי

סיגרים במילוי תערובת דגים ירוקה

חבילת דפי פילו מופשרת במקרר

שמן זית לשימון הדפים

החומרים לתערובת הדגים הירוקה

600 גרם דג בורי טרי, קצוץ בסכין

חבילת כוסברה

חצי חבילת פטרוזיליה

8 שיני שום כתושות

גרידת תפוז

פלפל חריף, עדיף אדום - קצוץ דק

כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית צ'ילי

3 כפות שמן זית

מלח 

אופן ההכנה:

חשוב וכדאי לקצוץ את הדג בסכין. זו אינה פעולה מסובכת והיא אינה דורשת כוח רב. התערובת יוצאת פתוחה, אוורירית ופחות מימית.

אפשר להשתמש בתערובת דג שנטחנה במעבד מזון בפולסים, אבל אז הסיגרים יהיו טיפה דחוסים.

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.

כדאי לעשות זאת בעדינות ולהניח כרבע שעה בצד כדי שכל החומרים יתגבשו יחד ויהיו נוחים לעבודה.

עוברים לעלי הפילו. עובדים כל פעם עם שני עלים צמודים.

משמנים בעזרת מברשת (גם את משטח העבודה), מחלקים לארבעה, בכל רבע מניחים כפית וחצי עד שתיים מתערובת הדגים.

מסדרים בשורה ארוכה עם שוליים נקיים ממלית. את השוליים סוגרים פנימה ומגלגלים. מסיימים כשהסגירה בחלק התחתון.

מעבירים את הסיגרים המוכנים לתבנית עם נייר אפייה (רצוי לשמן קלות גם את הנייר) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות לכחצי שעה או עד שמזהיב יפה.

מגישים חם.

אפשר להכין מראש את הסיגרים הממולאים ולהקפיא ובזמן אמת להוציא לאפייה בתנור.

צילום פרטי

טחינת שקדים מתובלת בוואסאבי

4-3 כפות ממרח שקדים (איכותי - 100% שקד טחון ללא תוספות)

כחצי כפית אבקת ואסאבי

מיץ לימון לפי הטעם, מלח לפי הטעם

מעט מים קרים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה.

אתם הולכים לאמץ את הטחינה הזו באופן קבוע. 

צילום פרטי

קציצות דגים ברוטב לימון כבוש ותפוז

תערובת דגים (מהמתכון הקודם)

לימון כבוש כ־4-3 כפות, אחרי טחינה (במעבד, בפולסים קצרים)

5 שיני שום פרוסות

מיץ תפוז מחצי תפוז או לפי הטעם

מעט צ'ילי לפי הטעם

מעט שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

מסדרים קציצות על תבנית עם נייר אפייה משומן בנדיבות.

עובדים עם ידיים משומנות כדי שכל קציצה תהיה עטופה במעט שמן.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כרבע שעה בערך.

חשוב שהקציצות יהיו מוכנות אבל שיישארו עסיסיות (לא לייבש).

עוברים להכנת הרוטב: מטגנים על אש נמוכה את פרוסות שיני השום, מוסיפים את הלימון הכבוש ומערבבים יחד כמה דקות.

מוסיפים את הצ'ילי ומיץ התפוז ומצמצמים מעט תוך כדי ערבוב עדין.

מוסיפים את הקציצות זו ליד זו, דואגים שכולן יישבו בנוחות ברוטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.