היום, 18 ביוני, חל יום הסושי הבינלאומי, ואני יצאתי למשימה שכל אוהב סושי יכיר: המטרה לנסות ולהמיר מישהי שאינה חובבת סושי לאוהדת אמיתית, להציע לה את הרול המושלם שבפניו לא תוכל לעמוד.

רשת המסעדות האסיאתיות NAGISA ("נגיסה") השיקה רול ספיישל לכבוד יום הסושי הבינלאומי וזה נשמע כמו התזמון המושלם. לקחתי למשימה את אמא שלי, היא נראתה לי הקורבן האולטמטיבי. הגענו למתחם הסוהו בנתניה למסעדת "נגיסה" שמעוצבת בקווים נקיים וטבעיים עם הרבה עץ וצמחים ירוקים.

התפריט עמוס, ומציע שלל מזונות מהמטבח האסייתי, עם קריצה למטבח הישראלי. כך תוכלו למצוא פרגית בטחינה עם כדורי אורז מטוגנים לצד שלל מנות דגים טריים. אמא הזמינה מיד את הפרגית, אבל אני לא אמרתי נואש.

נוגסים סושי ב-nagisa. צילום: עדי ארצי

למנה הראשונה לקחנו סביצ'ה דניס עם עירית קצוצה, בצל סגול, צ'ילי וכוסברה בתחמיץ שמן שומשום ולימון, מנה קלילה ומרעננת, חמצמצה במידה הנכונה, ניכר שהדג טרי, וגם הרטבים בצד לא רק היו פוטוגניים בצלחת אלא גם החמיאו למנה, אני נהניתי, ועל אמא המנה התחבבה מביס לביס יותר ויותר (56 שקלים).

שותפתי לארוחה התלהבה הרבה יותר מה"פיש דיש", תחתיות כרוב סיני ממולאות בדניס בטמפורה, מוקפץ עם פטריות שיטאקה, בצל ואיולי (52 שקלים), המנה גדולה וגדושה פטריות עסיסיות, דג ובצל מטוגן. אם אתם רעבים, זו המנה בשבילכם, גדושת טעימים ומעט כבדה לטעמי. אמא אהבה.

נוגסים סושי ב-nagisa. צילום: עדי ארצי

היינו צריכות שובר שוויון, מנה ששתינו נחליט פה אחד שהיא מצויינת. "סלט סאקה קר" שהוגש לנו הצליח לעשות זאת. בסלט היו חסה, גזר, נבטים, פטריות, אטריות שעועית וסלמון מתקתק (49 שקלים). האטריות היו עשויות טוב, והסלמון הגיע בכמות נדיבה. סיכמנו כי מדובר בהפתעה בה השלם עולה על סך חלקיו ומציע קליל, חמצמץ וכייפי. המרענן הרשמי של הקיץ.

עכשיו הגענו למטרה שלשמה התכנסנו, הומלץ לנו על רול השף שמציעה המסעדה לרגל יום הסושי הבינלאומי. הרול עמוס דגים טעימים (טונה אדומה נאה וצרובה וסלמון), בטטה, בצל ירוק ואבוקדו שמוגשים על מצע של מלפפונים. חומרי גלם טריים, עונתיים ואיכותיים. ביום הסושי יוגש גם עם  בירה לאו (68 ש"ח). הרול השני "אקא טונה רול", הכיל דניס, אבוקדו, טונה אדומה, והמון שבבי סלמון, אם אתם אוהבים דגים אין ספק שזהו הרול בשבילכם (64 שקלים).

נוגסים סושי ב-nagisa. צילום: עדי ארצי

אמא הסכימה לקחת לידה את הסושי, היא רצתה לתת ביס קטן אבל אני הפצרתי בה להתמודד עם העניין בביס אחד, היא הסכימה, אבל מבט מהוסס חלף על פניה, היא הספיקה לומר לי "אני מקווה שאני לא אעשה פרצוף, ולך פאדיחות". בעוד הסוש נע לפיה נזכרתי בכל הדברים הטעימים שהיא יודעת להכין, שהם שונים כל כך מסושי, ושאלתי את עצמי למה אני צריכה ללחוץ עליה. ואז גזר הדין הגיע, "וואלה, טעים!" היא אמרה ואני התקשיתי להאמין למשמע אוזניי.

"את רוצה עוד אחד?" שאלתי אותה והיא ענתה שכן. המשימה הושלמה!

האמת שבשלב הזה כבר היינו מפוצצות אבל המלצרית הניחה מולנו תפריט קינוחים עם הרבה אופציות נחמדות (זה הפתיע אותי כי בדרך כלל ז'אנר המסעדות האסייתיות אינו ידוע בקינוחיו)  היא אמרה שאת מוס השוקולד, בראוניז וקפה ההורים שלה אוהבים במיוחד. גם אצל אמא שלי זה נחל הצלחה רבה מאוד. אני פחות אוהבת מוסים. אבל הרגשתי שעברנו היום כברת דרך ארוכה, ומגיע לה סיום מתוק. חוץ מזה היא עושה בשבילי בייביסיטר אז אני מוכנה לקנות לה גם ארבעה מוסים של שוקולד.

נוגסים סושי ב-nagisa. צילום: עדי ארצי

לסיכום, נהנינו מהאוכל שטריותו הורגשה בכל ביס, מהמנות הנדיבות שבכל אחת מהן הורגש טוויסט מעניין וניכרה שמחשבה עמדה בהרכבת המנה, גם המקום יפה והצוות נעים. עכשיו כשאימא אוהבת סושי בטח נחזור לעוד איזה רול או שניים.

נגיסה, מתחם הסוהו נתניה.

כשר.

טלפון: 09-8932989