לירי לאונג׳ רשפון. צילום דניאל לילה

מחפשים מקום חדש לבילוי? כדאי שתכירו את לירי לאונג׳, מסעדת לאונג׳ חדשה, מקבוצת גוז׳ ודניאל, שנפתחה לפני חודשים ספורים באחד מהמבנים ההיסטוריים בלב מושב רשפון שבשרון – בית גופרמן.

המקום שימש בעבר כבית העם הראשון, ובהמשך כספריית המושב. בהשראת ההיסטוריה הזו, המסעדה עוצבה בסגנון אורבני, אך גם שמרה על האלמנטים הבראשיתיים המזוהים עם המבנה, כדוגמת הספרייה שנשמרה, ומשווה למקום תחושה בייתית ונינוחה. אגב, מכאן גם שם המקום (״לירי״ – Literature).

סקורדליה ביתית משקדים . צילום דניאל לילה

הדבר הראשון בו הבחנו כשהגענו למקום בו היה הנוף המפתיע שנשקף ממרפסת המסעדה, שדות ירוקים, גגות אדומים ועצים גדולים שעושים לעירוניים שמח בלב. גם מי שיושב בתוך המבנה יוכל להנות מהטבע הכפרי שנשקף דרך החלונות הגדולים. התפריט בלירי לאונג׳ הוא פרי יצירתו של השף המוערך שניר אנג – סלע, שמוביל גם את מסעדת גוז׳ ודניאל. הוא שם דגש על חיבור התפריט לסביבה הכפרית שמקיפה את המקום. התפריט משתנה בין הבוקר לצהריים ולערב.

הגענו בערב, רגע לפני השקיעה, והתיישבנו על שולחן קטן תחת גרילנדות, שאני אישית מאוד מחבבת. הן תמיד עושות לי בזוהרן מצב רוח טוב.

צילום: דניאל לילה

התפריט במסעדה מורכב ממנות קרות וחמות, המנה הקרה שטעמנו היתה - סקורדילה ביתית ממקח שקדים, שום קונפי וירקות אביב, היא גרסה לחומוס העשויה משקדים, במרקם גרגירי, מלווה בירקות רעננים. זוהי דרך חדשה, קלילה ודלת קלוריות לנגב "חומוס" מעודן (42 שקלים). מנת הקריספי חציל עם קרם פטה, עגבניות ופלפל חריף הצליחה להתחבב גם על שותפי לארוחה שאינו חובב חצילים. אולי זה בגלל דרך העשייה של מקלות החצילים שהזכירה צ'יפס טעים, שונה מהדרך המקובלת להגשת חציל בשרני, ה"צ'יפס" הזה השתלב נהדר עם היוגורט (48 שקלים).

צילום: דניאל לילה

מנת דגל של המקום היא השרימפס האביבי, עם עגבניות, ארטישוק ושום קונפי, הרוטב סמיך ועשיר, חריף מעט עם תבלון מוגדש של צ'ילי, שמאוד מחמיא לשרימפס ולא מאפיל על המנה. הארטישוק מדוייק בהכנה, וקרעי הלחם הופכים את המנה לכפרית. יחד עם השירים הרומנטיים שמתנגנים ברקע קל לי לדמיין שאני נמצאת בעיר נמל איטלקית (58 שקלים).

טורטליני בטטה הוכן אל דנטה והגיע בליווי רוטב אגוזי לוז, ציוות שעדיין לא פגשתי, והפך את המנה למתוקה ומיוחדת מאוד (76 שקלים). דג הלברק תובל בנדיבות, בדרך כלל דגים עדינים כאלה דווקא לא מתובלים, אך לטעמי התיבול הזה מאוד מתאים לדג העדין. ירקות מתפצחים ומבהיקים מטריות ופירה שורשים נימוח שהגיעו בליווי לדג היו לתוספת מרעננת (120 שקלים).

צילום: דניאל לילה

לקינוח טעמנו את הקראק פאי המושחת שכבש את מטבחי המסעדות בארצנו לאחרונה, עוגת שיבולת שועל, קרם פטיסייר ושמנת חמוצה, שסגרה לנו ערב מתוק (44 שקלים).

לסיכום, המסעדה מלאת הפרחים עם הנוף הירוק נותנת תחושה כפרית נעימה אך בשילוב הריהוט האורבני והתפריט המיוחד ישנה תחושה עכשווית ומוקפדת. הבחירה המוזיקלית של שירים באיטלקית, צרפתית וקאנטרי אמריקאי נותנים תחושה קייצית נינוחה והופכים את המרפסת הירוקה למקום נהדר לבילוי רומנטי או ערב עם חברים. אני חושבת שבפעם הבאה שחברותי התל אביביות ירצו להיפגש אוכל להציע להן את המסעדה הזו באמצע הדרך, עם קוקטייל טעים ורוח קיץ נעימה.

צילום: דניאל לילה   

לירי לאונג׳

הפרחים 12, מושב רשפון

טלפון: 09-9797170

שעות פעילות המסעדה: א' - ה' 09:00 עד 23:00 | שישי: 09:00 עד 16:00