אם אתם צמחונים או טבעונים, כדי שתעברו לכתבה הבאה. הכתבה הזו מיועדת לחובבי הבשר, קרניבורים אמתיים, כאלה שמתרגשים למראה סטייק נוטף דם או המבורגר עסיסי שנעשה מהנתחים הכי מובחרים שיש לקצב להציע.

לכבוד יום ההמבורגרים הבינלאומי Mynet  נתניה יצא לבדוק איפה הכי כדי לתת ביס, איזה תוספות מעניינות יש למסעדות להציע וכמה התענוג הזה עולה? לשם המשימה נבחרה בקפידה הכתבת עדי ארצי, שהסכימה לסכן את הגזרה הקלילה והמחוטבת שלה.

טקסס

האווירה: המקום קטן וביתי. קירות העץ משרים חמימות, מוזיקת הקאנטרי וצוות העובדים שמגיע לקחת הזמנה עם כובע בוקרים קלאסי מכניסים מהר לאווירת טקסס.

הבשר: המלצרית המליצה על קציצת הבית, הטלה או האנטריקוט. אנחנו אהבנו את המבורגר הטלה, הרך ועשיר הטעם. להמלצתה של המלצרית אכלנו אותו עם פטריות מטוגנות וביצת עין והתענגנו מכל ביס. הלחמנייה רכה וטעימה, וניכר שהירקות טריים.

התוספת: ניתן לבחור ארבע תוספות: צ'יפס תפוחי אדמה, צ'יפס בטטה, טבעות בצל ועיגולי פירה. אנחנו הכי אהבנו את צ'יפס הבטטה המתקתק.

המחיר: 49-67 שקל לארוחה.

מה חשבנו: אהבנו את המקום הביתי והאווירה החמימה. ההמבורגר טעים והבירות המקומיות משלימות את התמונה באופן נפלא.

כשרות: כשר.

 המבורגר טלה ואנטריקוט עם תוספת ביצת עין - המבורגריית טקסס (צילום: עדי ארצי)

״ZOYA- grill bar״

מסעדת הגריל והבשרים ״ZOYA- grill bar״ שבנתניה, משיקה לכבוד ״יום ההמבורגר הבינלאומי״ את ה״ביר-בורגר״: המבורגר בקר 220 גרם שמוגש עם צ׳יפס ושליש ליטר בירה מהחבית ב-55 שקלים

האווירה: המסעדה המפתיעה מציעה תפריט רחב עם שלל מנות וטעמים שעטופים באווירה נעימה ומשפחתית מעניקה חווית גריל ישראלי לתושבי נתניה, השרון ולמעשה כלל הנוסעים בכביש 2

הבשר: המסעדה מציעה הרבה סוגי בשר, ולא רק המבורגר מסורתי. אבל אם בהמבורגר עסקינן נציין שקציצת ההמבורגר המוגשת היא מבשר עגל מובחר, במשקל 220 גרם. הקציצה טעימה, והתוספות מדויקות.

התוספת: בחרנו בצ'יפס שהיה טעים ונימוח.

המחיר: 60 שקל להמבורגר ותוספת.

כשרות: לא כשר.

ארוחת ״ביר בורגר״ חדשה במסעדת זויה (צילום: סטס קורינסקי)

B12

האווירה: בלב חלל מסעדה ניצב קרון, זו גם עמדתו של הברמן, ניתן לבחור לשבת על פסי הרכבת בכסא גבוה ולסעוד על דופן הקרון או לשבת על שולחנות קטנים סביבו. הקירות מצופים בפוסטרים ומודעות על אירועים מוזיקליים שהתרחשו במקום אחר בכדור הארץ לפני כמה עשורים. אם עוצמים עיניים אפשר לדמיין את הרכבת נעה על גבי המסילה ומובילה אותנו ללוקיישן אחר... ואם לא אפשר להישאר ממש כאן ולבחור איזה בירה ישראלית, יש גם אחת שבחור נתנייתי מוכשר מייצר ומוגשת כאן.

הבשר: המבורגר נתח הקצבים (300 גר') וההמבורגר ה"רגיל" שעשוי מריב אנטריקוט (320 גר'). ההמבורגר טעים ומרגיש בביס הראשון כמו נתח בשר ולא כמו קציצה מעובדת. המבורגר האנטריקוט היה עשוי בדיוק כפי שביקשנו מעושן במידה הנכונה. טעם העישון הורגש לעומת נתח הקצבים העסיסי שאופיין בטעמים עמוקים וחזקים יותר. ההחלטה בין השניים היתה קשה, אבל בסוף דווקא ההמבורגר ה"רגיל" ניצח בזכות הטעם העשיר והעישון המדוייק. ההמבורגר מגיע עם טיבול של צ'ימיצ'ורי ומיונז ולא מצריך תוספות נוספות מקובלות של  קטשופ, מיונז או חרדל.

לחמנייה: לחמנית ג'פרנה רכה וטעימה עוטפת את הקציצה ונתנה טעם ייחודי למנה.

התוספת: סלט או תפוחי אדמה. אין צ'יפס או פירה אבל תפוחי האדמה האפויים מתגלים כטובים וממשיכים את אווירת ארוחת הציידים.

מחיר: 64-80 שקל להמבורגר ותוספת. המחיר הכי משתלם למול כמות הבשר.

מה חשבנו: אהבנו את המקום המוקפד שמצליח ליצור תחושת בילוי נונשלנטי בלתי מחייב. ההמבורגר שמעושן בדיוק במידה הנכונה ומגיע עם רוטב ולחמניה שלא מצאנו במקומות אחרים. חגיגת בשרים אמיתית במחיר שווה.

כשרות: לא

כתובת: גיבורי ישראל 22, נתניה

ההמבורגר של B12, בנתניה (צילום: עדי ארצי)

 

ביף בר

האווירה: מסעדת הבשרים מאופיינת בעיצוב יוקרתי שפוגש תרבות גא'ז ולוקח אותנו לדיינר בניו אורלינס, אבל אחד כשר. מוזיקת בלוז שורשית נעימה, ומלצרים עם מטפחת בד אדומה הכניסו אותנו מייד לאווירה.

הבשר: בחרנו בהמבורגר "הפלישה לנורמנדי" המבורגר עם נתח כבד אווז (250 גר') ואת ה"ברסרי", המבורגר ברוטב יין אדום שמוגש על מצע פירה ובצל מטוגן ללא לחמניה שמקיפה אותו כמו במנה המסורתית. הורגש שמקור הבשר הוא נתח אנטריקוט משובח, רוטב היין האדום היה עשיר ומוצלח. הלחם לא היה חסר.

אבל העדפנו את הנורמנדי המפנק. הלחמנייה הצרובה קלות, הכילה המבורגר טעים מאוד עם שכבת כבד אווז שהעשירה מאוד את הביס העסיסי, והוציאה משותפי לארוחה קריאת "וואו" מפתיעה. ירקות טריים ובצל סגול החמיאו למנה.

התוספות: הצ'יפס היה טעים, וכך גם הפירה אך היותו כשר ומורכב רק מתפוחי אדמה על בסיס מימי הורגשה. הבצל הצרוב ורוטב היין הוסיף והפכו את הביס למיוחד.

מחיר: בסביבות 100 שקל להמבורגר ותוספת.

מה חשבנו: הביף בורגר אולי נשמע כמו עוד המבורגריה, אבל האווירה שם שונה, מאופיינת באלגנטיות ויוקרה נעימה. יש לציין שגם הקינוחים במסעדה הכשרה מוצלחים מאוד.

כתובת: בני גאון 8, אזה"ת החדש נתניה

 ביף בורגר (צילום: עדי ארצי)

 

רד בורגר

האווירה: המיקום על קצה הטיילת של נתניה, נושק לקצה הצוק ולים. כשנכנסים מגלים נברשות וטפטים של ספרי עתיקים שנותנים למקום תחושה של דיינר יוקרתי אבל גם צעיר ואופנתי שמכניסים לאווירה של בילוי לילי. צוות המסעדה גדול, והשירות טוב ואדיב במיוחד.  

הבשר: בחרנו את ה- Boom Boom, המשלב בורגר אנטריקוט וקבבונים ומוגש עם טחינה (250 גר'). להמבורגר טעם ישראלי ים תיכוני עם תיבול מדוייק וטעים. אך האנטריקוט לא השתלב לטעמנו באופן מושלם עם הטלה. עוד הזמנו בורגר אווזים, המבורגר אנטריקוט עם חזה אווז וכבד אווז בתוספת אננס וצ'ילי מתוק (250 גר') שהיה מעולה. המתיקות של האננס השתלבה באופן מושלם עם חזה האווז, וכבד האווז הוסיף עוד עסיסיות מעודנת. 

התוספת: צ'יפס שום ועשבי תיבול היה טעים מאוד ושונה מכל צ'יפס אחר. טבעות בצל עשויות מבצל אמיתי וטבולות בטמפורה מיוחדת היו מוצלחות מאוד, שותפי לארוחה קבע שהן מנצחות את כל טבעות הבצל שאכל עד עכשיו.

המחיר: סביב 100 שקל להמבורגר ותוספת.  

מה חשבנו: ה"רד" מציע תפריט מגוון מאוד של המבורגרים מיוחדים, ועוד מבחר גדול של מנות אחרונות כשרות. נהנינו מההמבורגר והתוספות המיוחדות. בנוסף, גילינו שהמקום מפעיל אתגר לקרניבורים אמיתיים, ומציע ארוחה חינם למי שיצליח לאכול 1.5 ק"ג בורגר, קערת צ'יפס וחצי ליטר בירה. הם מגיעים מכל הארץ כדי לנסות לגבור על הקיבולת האנושית...

כשרות: כן

כתובת: גד מכנס 2, נתניה


רד בורגר (צילום: עדי ארצי)