אנחנו עדיין במונדיאל ולמשחק הגמר בחרתי במחבת של קציצות עם דובדבנים. מתכון מפואר למעמד מפואר. לא להיבהל, המתכון קל ביותר. אני כנראה אגיש אותו במחצית, כי מה יותר מפנק מנשנוש מרגיע וטעים, שגם יכול לתת קצת מנוחה מכל הפרשנים שמתעקשים להסביר לנו מי מסר למי, כאילו אנחנו עדיין במאה הקודמת והם ברדיו. זה חבל כי המונדיאל הוא חגיגה של ממש מכל הבחינות והם קצת מקלקלים.

צילום: ריאן

המתכון קל. אפשר להכין (ואפילו מומלץ) מראש ולהגיש לצד פיתות צרובות בתנור או על פלנצה, פיתות ספוגות ברוטב תמרהינדי ודובדבן בלוויית סלט קצוץ חריף ליד. בתוספת של בירה צוננת או כל אלכוהול אחר שאוהבים ואנחנו בהחלט מסודרים לחגיגה הגדולה.

אגב, למתכון המקורי הוספתי גם פטל מהשיח בגינה. לטעמי זה הוסיף מאוד לכל החגיגה. את הפיתות אפשר להמיר באורז לבן.

קציצות קבב בדובדבנים

החומרים לקציצות:

750 גרם בשר טחון טרי, רצוי לא שמן, אפשר טלה או חצי־חצי

2 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים

2 כפות פירורי לחם או קמח מצה

ביצה

חצי כפית פלפל אנגלי

חצי כפית קינמון

כפית שטוחה פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד לכחצי שעה.

מכינים כדורים קטנים (עדיף כגודל הדובדבן) ומטגנים קלות עם מעט שמן עד שהקציצות משנות את צבען, מעין צריבה קלה רק כדי לסגור ולשמור על צורתן. מעבירים בזהירות לצלחת עם נייר סופג ומניחים בצד.

החומרים לרוטב הדובדבנים:

חצי קילו דובדבנים מגולענים (אפשר גם לא מגולענים אבל להזהיר את הסועדים). אפשר להוסיף פטל

בצל גדול, קצוץ דק

כף של תמצית תמרהינדי

כף רכז רימונים (לא חובה ועדיף איכותי ללא תוספות)

כף סוכר

כף מיץ לימון

2 כוסות מים רותחים

קמצוץ קינמון או מקל (לא חובה)

פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

בסיר או מחבת גדולה ושטוחה מטגנים את הבצל עד שקוף. מוסיפים את הדובדבנים המגולענים ומטגנים יחד כדקה־שתיים.

מוסיפים את הסוכר והתבלינים, את הפלפל השחור והקינמון ומטגנים יחד. מוסיפים את התמרהינדי ואת רכז הרימונים, מוסיפים את הלימון ואת המים הרותחים ומערבבים קלות. 

מפזרים את הדובדבנים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים אש ומבשלים כ־15 דקות.

מוסיפים את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים יחד עוד כעשר דקות. 

מגישים על חצאי פיתות או לצד אורז לבן.

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו